Over Dryport

Dryport Emmen-Coevorden, - de dryport voor Noord-Nederland en de slimste quattromodale verbinding op de grens van Noordoost Nederland en het Duitse Emsland- , centraal gelegen tussen de grote zeehavens in Nederland, België en Duitsland en direct aan de snelste route van en naar Noord-Duitsland, Scandinavië en de Baltische Staten.

Een toekomstgerichte corridor met bijzondere kansen en mogelijkheden.

Blik op Rotterdam en ook op Hamburg
Een belangrijk deel van het transport van goederen uit Azië komt naar Europa via de haven van Hamburg en gaat vervolgens over de weg naar Nederland en België. De ligging en de goede logistieke ontsluiting van de Dryport voor Noord-Nederland bieden volop kansen. Waar Nederland zich vaak sterk richt op de zeehavens van Rotterdam, Amsterdan en Antwerpen, richt de Dryport zich eveneens sterk op Hamburg en Bremen. 

Concentratie industriële bedrijven
De regio Emmen-Coevorden, de kern van de dryportregio, kent de grootste concentratie van industriële bedrijven van Noord-Nederland. De focus ligt daarbij op de sectoren HTSM (high tech systems and materials), energie, logistiek en agri & food. Maar vanzelfsprekend huisvest en verwelkomt de regio ook (inter)nationale bedrijven uit andere sectoren.

De mentaliteit is hands on. Technische expertise, een innovatieve houding en een omgeving waarin bedrijven, kennisinstellingen als de overheid samenwerken om de regio verder te brengen zijn aanwezig.