Emmer bedrijfsleven steunt actief Duitse organisatie Pro E233

Steeds meer supporters voor snelle verdubbeling route Meppen-Cloppenburg

Het bedrijfsleven in Zuidoost Drenthe steunt actief de acties voor een snelle verdubbeling van de hele E233, de internationale route van Hoogeveen naar Bremen-Hamburg. Het deel tussen de Duitse A31 en Cloppenburg moet nog van twee naar vier banen worden uitgebreid. Voorzitter Jelle Dokter van de Vereniging Parkmanagement Bedrijventerreinen Emmen (VPB) ondertekende dinsdag namens meer dan 300 bedrijven uit de regio het lidmaatschap van de Duitse organisatie Pro E233.

Jelle Dokter zette zijn handtekening namens de VPB in aanwezigheid van voorzitter Dieter Barlage van Pro E233 en directeur Nobert Verst van de ondernemersorganisatie Wirtschaftsverband Emsland en zijn collega Herman Idema van de VPB. Ook hoofd economische zaken van de gemeente Emmen, Gerard Feringa was erbij aanwezig. Pro E233 zet zich op politiek en bestuurlijk vlak actief in voor een zo snel mogelijke verdubbeling van het Duitse deel van de E233, het stuk tussen de A31 bij Meppen en Cloppenburg. In Nederland is de A37 van Hoogeveen tot aan de Duitse grens onderdeel van de Europese route E233. Het eerste deel op Duits grondgebied, vanaf de grens bij Zwartemeer tot aan de A31 is tien jaar geleden al verdubbeld, tegelijk met de aanleg van de A37.

Volgens directeur Herman Idema van de VPB is de verdubbeling van de weg naar Cloppenburg ook voor de regio Emmen-Coevorden en de hele corridor langs de A37 van groot belang. “Je ziet dat goede verbindingen bedrijvigheid aantrekken. Dat zag je ook nadat de A37 gereed kwam. Voor onze regio zijn betere verbindingen met de regio Bremen-Hamburg daarom belangrijk, omdat daarmee Zuidoost Drenthe en het Emsland ook interessanter worden als achterland en verwerkingsgebied voor goederen uit de grote zeehavens van beide steden. We moeten onze blik wat dat betreft niet alleen op Rotterdam richten.” Het nog te verdubbelen stuk van de route naar Bremen-Hamburg betreft zo’n tachtig kilometer en gaat, vooral door de vele bruggen en viaducten die nodig zijn, ruim 700 miljoen euro kosten. Na de verdubbeling moet het stuk tussen Hoogeveen- Cloppenburg-Bremen ongeveer driekwartier sneller kunnen worden afgelegd dan nu. Door als bedrijfsleven en regionale en lokale overheden massaal achter de verdubbeling te gaan staan, willen alle leden van pro E233 laten zien hoe belangrijk ze het project vinden en daarmee de start van de werkzaamheden versnellen.

klik hier voor het artikel in Dagblad v.h. Noorden

Nieuws archief