Regio Emmen-Coevorden

De Dryport Emmen-Coevorden biedt als ideaal gelegen draaischijf tussen een aantal grote economische kerngebieden optimale logistieke diensten en innovatieve oplossingen op maat.
Nederland is in Europa een koploper op het gebied van logistiek en heeft hierin ook wereldwijd een sterke positie. Ons land vormt een belangrijke poort voor goederenstromen naar en vanuit Europa richting de rest van de wereld. Een positie die tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend is. Daar moet voor gewerkt worden, geïnnoveerd. Dryport Emmen-Coevorden is daar volop mee bezig

Zeehavens ontlasten
De zeehavens van Rotterdam en Amsterdam hebben in toenemende mate te kampen met congestie. Zowel in de haven als op de toegangswegen. En dát terwijl de komende jaren een verdere groei in maritieme goederenstromen wordt voorzien. Dryports zijn een belangrijk deel van de oplossing voor dit dreigende probleem. Dryport Emmen-Coevorden speelt daar nu al op in. Dryport Emmen-Coevorden is strategisch gelegen tussen de Randstad en het conglomeraat Bremen – Hamburg en heeft uitstekende verbindingen met het Ruhrgebiedt en naar de wereld van Scandinavië, de baltische Staten en Centraal- en Oost-Europa.


De regio Emmen-Coevorden is het grootste industriële cluster van Noord-Nederland met vestigingen van wereldspelers als DSM, Teijin, AAF, Honeywell, Asus, Gelice en Procter&Gamble. Bedrijven met aanzienlijke goederenstromen die via de Dryport faciliteiten worden verwerkt.

Uitstekend ontsloten
Als Europese logistieke draaischijf heeft de regio de beschikking over een moderne trimodale terminal (weg-spoor-water) en is uiteraard uitstekend ontsloten.
Over de weg via de congestievrije A37/E233 en de Duitse A31, per spoor via een directe spoorverbinding met het Duitse achterland en over het water via het kanaal Almelo – Coevorden.

De trimodale terminal van de Dryport Emmen-Coevorden maakt door haar unieke ligging op de Nederlands-Duitse grens als enige in Nederland officieel deel uit van het Duitse systeem van ‘GüterVerkehrs-Zentren’ (GVZ). 

 

 

Interreg IVB Europa Dryport provincie Drenthe Gemeente Emmen Gemeente Coevorden