Ruimte om te ondernemen

De regio Emmen-Coevorden heeft de grootste industrieconcentratie van Noord-Nederland. Op ruim 1300 hectare aan zeer gevarieerde bedrijventerreinen in totaal een kleine 6000 bedrijven gevestigd.

De grootste bedrijventerreinen, met nog steeds ruimte voor nieuwe vestigingen, zijn:

Bargermeer, Emmen: heeft een grote chemiecluster en is onlangs geheel gerevitaliseerd. Geschikt voor bedrijven tot en met de zwaardere milieu-categoriën. Royale kavels direct beschikbaar op verschillende plaatsen. Vierbaans ontsluiting via de A37 en N34;
Europark, Coevorden: is grensoverschrijdend, heeft een trimodale terminal en een cluster aan duurzame energiebedrijven, logistieke dienstverleners en diervoederbedrijven.
Bedrijvenpark A37, Emmen: ruim en modern, direct aan de A37-E233, op enkele autominuten van de Duitse grens en vlak aan de Autobahn A31. Grotere bedrijfskavels beschikbaar.
Emmtec Industry and Businesspark, Emmen: grote polymerencluster, full service parkmanagement, voorkeurslocatie voor de aanleg van een railterminal. Ruimte en gebouwen beschikbaar.

Bereikbaarheid

Dankzij de goede infrastructuur bent u in Emmen en Coevorden goed bereikbaar. De A37/E233 vormt een snelle verbinding met de Randstad, Noord-Duitsland, Scandinavië en de Baltische staten.
Ook het openbaar vervoer biedt goede mogelijkheden, met een uitstekende treinverbinding met Zwolle en een luxe busverbinding meerdere keren per uur rechtstreeks naar Groningen.

Bij de ontsluiting van de bedrijventerreinen zetten wij niet alleen in op de A37 – E233, maar ook op een dubbele N34 tussen Emmen en Coevorden. Een deel daarvan is al gerealiseerd.
Verder worden plannen ontwikkeld om de verbinding vanaf de A37 naar Bargermeer (Emmen-Oost) te verdubbelen tot stadsautoweg en wordt de Rondweg N391 de komende jaren verder kruisingsvrij gemaakt.
De E233 tussen het Duitse A31 en de A1 bij Cloppenburg wordt Opens external link in new windowvanaf 2015 uitgebouwd tot een autosnelweg, waarmee de reistijd naar Bremen-Hamburg met een half uur wordt bekort.

Interreg IVB Europa Dryport provincie Drenthe Gemeente Emmen Gemeente Coevorden